Przepisy kulinarne
Piątek, 25 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43601
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przetwory

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Dżem z czarnej porzeczki

Dżem z czarnej porzeczki lenka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 35 minut

Składniki

  • 1 kg czarnej porzeczki
  • 330 g cukru
  • 100 ml wody
  • dżemix uniwersalny 3:1

Charakterystyczny smak dżemu i miliony witamin!

Etapy przygotowania

Owoce umyć, oszypułkować,rozdrobnić.

Wymieszać z dżemixem, dodać wodę i całość zagotować ciągle mieszając.

Dodać 330 g cukru i zagotować ponownie.

Od momentu zagotowania trzymać na małym ogniu jeszcze prez dwie minuty.

Zdjąć garnek z ognia. Mieszać masę aż do zniknięcia z jej powierzchni białej piany.

Gorącym dżemem napełniać słoiki i zamykać.

Słoik postawic na kilka minut do góry dnem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2813

ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
242

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1062

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
69

Cukier Puder

Ilosc dodanych przepisow:
2

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
18

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!