Przepisy kulinarne
Niedziela, 20 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43576
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przetwory

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

BURACZKI Z KAPUSTĄ

BURACZKI Z KAPUSTĄ Halina
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin

Składniki

  • 1 kg buraczków czerwonych
  • 1 kg kapusty białej
  • 20 dag cebuli
  • ZALEWA:
  • 1,5 szkl wody
  • 1/2 szkl octu
  • 1 łyżka soli
  • 1 szkl cukru

Pyszny i zdrowy dodatek do obiadu.

Etapy przygotowania

Wszystkie składniki na zalewę zagotować i przestudzić. Buraczki umyć i ugotować. Następnie obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Kapustę i cebulę drobno pokroić.
Wszystkie składniki razem wymieszać i zalać zalewą. Zostawić na ok. 2 godziny. Następnie włożyć do słoików. Gotować w słoikach 10 minut.
Z 1 porcji wychodzi ok. 6 słoiczków 1/2 l.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
06.5.2009

Ja nic złego nie miałam na myśli,a przetwory przejrzałam i na pewno niektóre z nich zrobię.pozdrawiam

 
06.5.2009

Te buraczki z kapustą są w "Przetworach"

 
05.5.2009

a może te przetwory w słoikach należałoby dodać do działu -przetwory-





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
90

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!