Przepisy kulinarne
Czwartek, 23 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44223
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przetwory

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Buraczki do obiadu w słoikach

Buraczki do obiadu w słoikach caroline
Dodane przez:
Czas przygotowania: 3 godzin

Składniki

  • buraki ćwikłowe
  • cukier
  • ocet

Szybki dodatek

Etapy przygotowania

Buraki dobrze umyć, włożyć do garnka i ugotowac do miękkości. Wystudzić, obrać ze skórki (żeby nie zafarbowały mi rece robie to w rekawicach). Gotowe zetrzec na tarce z dużymi otworami (lub takiej jak do placków ziemniaczanych). Starte buraki przyprawic do smaku cukrem i octem. Włozyc do przygotowanych wcześniej słoików, zamknac i pasteryzować. Słoiki półlitrowe pasteryzuję 20 minut.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2949

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
3

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
15

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210