Przepisy kulinarne
Sobota, 7 Marca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44614
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przetwory

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Buraczki do obiadu w słoikach

Buraczki do obiadu w słoikach caroline
Dodane przez:
Czas przygotowania: 3 godzin

Składniki

  • buraki ćwikłowe
  • cukier
  • ocet

Szybki dodatek

Etapy przygotowania

Buraki dobrze umyć, włożyć do garnka i ugotowac do miękkości. Wystudzić, obrać ze skórki (żeby nie zafarbowały mi rece robie to w rekawicach). Gotowe zetrzec na tarce z dużymi otworami (lub takiej jak do placków ziemniaczanych). Starte buraki przyprawic do smaku cukrem i octem. Włozyc do przygotowanych wcześniej słoików, zamknac i pasteryzować. Słoiki półlitrowe pasteryzuję 20 minut.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3012

Bez Cukru

Ilosc dodanych przepisow:
2

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
13

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
2

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
18

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
109

_Milena_

Ilosc dodanych przepisow:
62