Przepisy kulinarne
Niedziela, 20 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przekąski

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Smalec z cebulą i jabłkiem

Smalec z cebulą i jabłkiem  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • 80 dag słoniny bez skóry
  • 3 duże cebule
  • 15 dag boczku wędzonego lub wędzonki
  • 3 duże jabłka
  • 2 łyżeczki soli

Etapy przygotowania

Słoninę zmiel lub drobno pokrój i wytapiaj ok. 20 min.

Gdy skwarki zaczną się złocić, dodaj pocięte w kostkę cebule i wędzonkę lub boczek, wymieszaj, wytapiaj znów 20 min.

Dodaj obrane i bez gniazd nasiennych jabłka pokrojone w dużą kostkę. Trzymaj na ogniu ok. 15 min. Gdy jabłka staną się szkliste, zdejmij rondel z ognia. Ciepły smalec przelej do kamiennego garnczka lub słoików.

Zjedz w ciągu 2 tygodni – z powodu jabłek łatwo pleśnieje.

 

Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!  
 Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!