Przepisy kulinarne
Sobota, 23 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44054
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przekąski

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ślimaczki z ciasta francuskiego.

Ślimaczki z ciasta francuskiego. msewka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas zapiekania: 15 minut
Ilość porcji: 5

Składniki

  • 1 płat gotowego ciasta francuskiego
  • 8 plastrów sera żółtego (ja użyłam salami)
  • 8 cienkich plasterków szynki (ja użyłam z posypką gyrosa

Szybka przekąska, która pomogła mi "wyczyścić" lodówkę. Szybko się też rozeszła.

Etapy przygotowania

Rozwijamy płat ciasta francuskiego.Układamy wzdłuż dłuższej krawędzi 4 plastry sera, na nich 4 plastry szynki. Trochę niżej kolejne.Zostawiamy kilka centymetrów wolnej przestrzeni wzdłuż drugiej długiej krawędzi.Zwijamy w roladę, ale niezbyt ściśle, bo ciasta w trakcie pieczenia przybywa.Kroimy rulon w 0,5 cm plasterki i układamy na papierze do pieczenia przekrojem do góry. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni.Wierzch ślimaczków wilgotną dłonią lekko smarujemy po wierzchu.Wstawiamy do piekarnika na ok.15 minut.Można jeść na zimno i na gorąco.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
09.3.2010

Tez takie robie, ale ciasto najpierw smaruje kanapkowym serkiem ziolowym. Mam je na profilu. Pozdrawiam

 
08.3.2010

swietny pomysł. robilem podobne slimaczki ale z nutella

 
08.3.2010

ciekawy pomysł:)





REKLAMA

Sonda

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
203

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
230

Ilosc dodanych przepisow:
403

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36