Przepisy kulinarne
Sobota, 25 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przekąski

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Salceson swojski domowy

Salceson  swojski domowy
Dodane przez:
Czas przygotowania: 3 godzin

Składniki

  • głowa świńska
  • przyprawy:
  • sól
  • pieprz
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • czosnek - 3 ząbki

bardzo smaczny, domowy...

Etapy przygotowania

Głowę świńską pociąć, oczyścić, dorze wymoczyć w wodzie z solą i gotować do miękkości około 3 godzin aż mięso odpadnie od kości. Jak wystygnie obieramy z kości i kroimy na większe kawałki. Jak wolimy chudszy nie dodajemy tłustego mięsa. Dolewamy wywaru z gotowania  do mięsa. Obieramy także czosnek i wyciskamy przez praskę lub drobno kroimy. Można wylać na blaszkę do zastygnięcia i wstawić do lodówki. Ja wpadłan na inny pomysł, po prostu wlałam do torebki foliowej i zawiązałam i do lodówki. Na drugi dzień nadaje się do krojenia. Polecam - bardzo smaczny


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
20.1.2010

w sklepie kupuję

 
22.10.2009

skad ty głowe swinska bierzesz?

 
15.6.2009

mój mąż bardzo lubi, moja mam tez robi super jest swojej roboty





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210