Przepisy kulinarne
Czwartek, 23 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przekąski

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Rolada szpinakowo-łososiowa

Rolada szpinakowo-łososiowa
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin
Ilość porcji: 6

Składniki

  • Ciasto:
  • 3/4 szkl. mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 3 łyżki oleju
  • 50 dag mrożonego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • Farsz:
  • 20 dag sera twarogowego
  • 2-3 łyżeczki ziołowego serka kanapkowego
  • 20 dag wędzonego łososia
  • 1 jajko na twardo

Jest bardzo elegancka i zachwyci gości na każdym przyjęciu.

Etapy przygotowania

Białka ubić na sztywno z odrobiną soli, dodać żółtka i ubijać na pulchną masę. Nastepnie mieszając łyżką dodawać szpinak połączony z olejem, czosnkiem i odrobiną soli. Na końcu dodać mąkę. Piec w temp. 190 stopni, ok. 20 min. Po upieczeniu zwijamy ciasto w mokrej ciereczce i odstawiamy do wystygnięcia.

Podczas pieczenia przygotować farsz. Wymieszać serki wraz z drobno posiekanym jajkiem, przyprawić. Łososia pokroić w drobna kostkę ( nie dodawać do reszty).

Gdy ciasto jest już zimne nakładamy farsz, a nastepnie pokorojonego łososia. Zwijamy i odstawiamy do lodówki na ok. 1,5 godziny.

Można ją przechowywać parę dni w lodówce.
Wyśmienicie  smakuje z sosem jogurtowym lub czosnkowym.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2949

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
15

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210