Przepisy kulinarne
Sobota, 25 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przekąski

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Parówki w ,, szlafroczkach „ :

         Parówki w ,, szlafroczkach „ : Babciagramolka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin
Czas pieczenia: 40 minut
Ilość porcji: 7

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 7 średniej grubości parówek
  • 7 łyżek utartego żółtego sera
  • 3 ½ łyżeczki musztardy
  • 1 żółtko

Jeśli mamy w zamrażalniku ciasto francuskie i parówki to w zasadzie można robić je w każdej chwili

Etapy przygotowania

   

Ciasto rozmrozić wcześniej . Przekroić na 8 części . Parówki ( obrane z osłonek ) przekroić ( do 1/3 wysokości ) wzdłuż i w poprzek .7 części ciasta posmarować ½ łyżeczki musztardy każdy i posypać 1 łyżką utartego żółtego sera . Położyć na nim parówkę . Zawinąć tak by parówka wystawała z jednej strony .Z ósmego kawałka ciasta powycinać ozdoby ( kokardki , paseczki itp. ) i przykleić je na zawiniątka. Posmarować rozmąconym żółtkiem . Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce . Wstawić do wygrzanego piekarnika i piec ok. 40 minut , aż ciasto się zarumieni .

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
02.5.2010

Na pewno świetnie smakuje, ja posmarowałabym jeszcze ciasto keczupem i posypała ziołami ale to już rzecz gustu





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210