Przepisy kulinarne
Czwartek, 31 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44035
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przekąski

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Naleśniki z warzywami i sosem serowym

Naleśniki z warzywami i sosem serowym
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Kaloryczność: 320 kcal
Ilość porcji: 8

Składniki

  • 3 jajka
  • 2 i 1/2 szklanki mleka
  • 30 dag mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 15 dag sera rokpol
  • pęczek szczypiorku
  • mała kapusta pekińska
  • 3 marchewki
  • cebula
  • 6 łyżek oleju
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Jajka zmiksować z 2 szklankami mleka, szczyptą soli, mąką i proszkiem do pieczenia. Szczypiorek opłukać, otrzepać z wody, drobno pokroić. Dodać do ciasta, wymieszać, odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.

Ser pokroić w kostkę, zmiksować z pozostałym mlekiem na gładką masę. Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, pokroić wzdłuż na ćwiartki, usunąć głąb, liście pokroić w poprzek na szerokie paski. Marchewki oczyścić, umyć, pokroić w grube słupki. Cebulę obrać, posiekać.

2 łyżki oleju rozgrzać na patelni, zeszklić cebulę. Dodać marchewkę i kapustę, mieszając smażyć 5 minut, oprószyć solą i pieprzem. Przykryć i dusić 10 minut na małym ogniu.
Pozostały olej rozgrzewać na patelni, usmażyć kolejno 8 naleśników, trzymać w cieple.

Natkę opłukać, listki oderwać od gałązek, dodać do warzyw, wymieszać. Naleśniki posmarować masą serową, na połowie każdego rozłożyć po 3 łyżki warzyw, złożyć na pół. Pozostałe warzywa podawać osobno.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2915

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
222

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
120

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
35

Radek pl

Ilosc dodanych przepisow:
1

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
70

Trippin

Ilosc dodanych przepisow:
55

Ilosc dodanych przepisow:
393