Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43590
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przekąski

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Mięsne mufinki

Mięsne mufinki  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas pieczenia: 40 minut
Kaloryczność: 440 kcal
Ilość porcji: 8

Składniki

  • nadzienie:
  • 30 dag mielonego mięsa
  • cebula
  • jajko
  • kajzerka
  • pomidorki koktajlowe
  • 1/2 pęczka natki
  • sól, pieprz
  • ciasto:
  • szklanka mąki tortowej
  • szklanka mąki kukurydzianej
  • 2 jajka
  • szklanka mleka
  • 12 dag masła
  • strąk czerwonej papryki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Etapy przygotowania

Nadzienie: kajzerkę namoczyć,  odcisnąć. Cebulę obrać, posiekać.  Natkę umyć, posiekać. Mięso  wymieszać z kajzerką, cebulą i natką,  przyprawić. Uformować kulki  wielkości orzecha włoskiego.  

Ciasto:  masło stopić. Jajka roztrzepać  z mlekiem. Wsypać obie mąki  i proszek do pieczenia, dodać masło.  Oprószyć solą i pieprzem. Wyrobić  ciasto. Paprykę pokroić w małą kostkę,  dodać do ciasta, wymieszać.  

Do papilotek wkładać po kulce  mięsa, dopełnić ciastem. Piec ok.  40 minut w temp. 180°C. Mufinki ostudzić, udekorować pomidorkami.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!