Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 30 Marca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44642
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przepisy na wielkanoc

Przekąski

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Łopatka pieczona

Łopatka pieczona
Dodane przez:
Czas przygotowania: 8 godzin
Czas pieczenia: 50 minut

Składniki

  • łopatka wieprzowa 1, 20 kg
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka

zamiast wędliny

Etapy przygotowania

Mięso nacieramy przyprawami, związujemy sznurkiem tak by powstała "rolada", wkładamy do rękawa do pieczenia a następnie na 7 h do lodówki.

Łopatke pieczemy w 180 stopniach ok 50 minut.

Kroimy na grubsze plastry i podajemy np. z musztardą do pieczywa.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Przepisy na wielkanoc

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3021

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
113

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
3