Przepisy kulinarne
Środa, 23 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43587
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przekąski

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Łopatka pieczona

Łopatka pieczona
Dodane przez:
Czas przygotowania: 8 godzin
Czas pieczenia: 50 minut

Składniki

  • łopatka wieprzowa 1, 20 kg
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka

zamiast wędliny

Etapy przygotowania

Mięso nacieramy przyprawami, związujemy sznurkiem tak by powstała "rolada", wkładamy do rękawa do pieczenia a następnie na 7 h do lodówki.

Łopatke pieczemy w 180 stopniach ok 50 minut.

Kroimy na grubsze plastry i podajemy np. z musztardą do pieczywa.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!