Przepisy kulinarne
Niedziela, 21 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44184
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przekąski

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Łopatka pieczona

Łopatka pieczona
Dodane przez:
Czas przygotowania: 8 godzin
Czas pieczenia: 50 minut

Składniki

  • łopatka wieprzowa 1, 20 kg
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka

zamiast wędliny

Etapy przygotowania

Mięso nacieramy przyprawami, związujemy sznurkiem tak by powstała "rolada", wkładamy do rękawa do pieczenia a następnie na 7 h do lodówki.

Łopatke pieczemy w 180 stopniach ok 50 minut.

Kroimy na grubsze plastry i podajemy np. z musztardą do pieczywa.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
116

elapoetka

Ilosc dodanych przepisow:
4

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
207

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
56

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2935

Ilosc dodanych przepisow:
404