Przepisy kulinarne
Czwartek, 23 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44223
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przekąski

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Łopatka pieczona

Łopatka pieczona
Dodane przez:
Czas przygotowania: 8 godzin
Czas pieczenia: 50 minut

Składniki

  • łopatka wieprzowa 1, 20 kg
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka

zamiast wędliny

Etapy przygotowania

Mięso nacieramy przyprawami, związujemy sznurkiem tak by powstała "rolada", wkładamy do rękawa do pieczenia a następnie na 7 h do lodówki.

Łopatke pieczemy w 180 stopniach ok 50 minut.

Kroimy na grubsze plastry i podajemy np. z musztardą do pieczywa.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2949

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
3

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
15

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210