Przepisy kulinarne
Piątek, 24 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przekąski

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kieszonki z ciasta francuskiego faszerowane

Kieszonki z ciasta francuskiego faszerowane  dzoana
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas pieczenia: 15 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • pól piersi z kurczaka
  • 10 dkg pieczarek
  • 2 cebule
  • 1 papryka czerwona
  • 10 dkg żółtego sera
  • szczypiorek
  • 1 jajko

Przepyszne kieszonki faszerowane z ciasta francuskiego, idealne na każdą okazje.

Etapy przygotowania

Kurczaka pokroić w kostkę doprawić w dowolny sposób ( delikata , przypawa złocisty kurczak itd.)  podsmażyć do zarumienienia się na oleju. Dodać do mięsa pokrojoną cebule,pieczarki, paprykę wszytko razem podsmażysz na wolnym ogniu. Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty, umieszczamy na środek ok 2-3 łyżki farszu posypujemy startym serem i dodajemy pokrojony szczypiorek. Po zrobieniu kopertki smarujemy żółtko pędzelkiem po wierzchu ciasta. Piec w temperaturze 200 C 15-20 minut.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
19.2.2010

też myślę, że są idealne na każdą okazję :)

 
18.2.2010

przepiękne:)





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210