Przepisy kulinarne
Środa, 23 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43587
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przekąski

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kieszonki z ciasta francuskiego faszerowane

Kieszonki z ciasta francuskiego faszerowane  dzoana
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas pieczenia: 15 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • pól piersi z kurczaka
  • 10 dkg pieczarek
  • 2 cebule
  • 1 papryka czerwona
  • 10 dkg żółtego sera
  • szczypiorek
  • 1 jajko

Przepyszne kieszonki faszerowane z ciasta francuskiego, idealne na każdą okazje.

Etapy przygotowania

Kurczaka pokroić w kostkę doprawić w dowolny sposób ( delikata , przypawa złocisty kurczak itd.)  podsmażyć do zarumienienia się na oleju. Dodać do mięsa pokrojoną cebule,pieczarki, paprykę wszytko razem podsmażysz na wolnym ogniu. Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty, umieszczamy na środek ok 2-3 łyżki farszu posypujemy startym serem i dodajemy pokrojony szczypiorek. Po zrobieniu kopertki smarujemy żółtko pędzelkiem po wierzchu ciasta. Piec w temperaturze 200 C 15-20 minut.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
19.2.2010

też myślę, że są idealne na każdą okazję :)

 
18.2.2010

przepiękne:)





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!