Przepisy kulinarne
Piątek, 6 Marca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44614
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przekąski

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kieszonki z ciasta francuskiego faszerowane

Kieszonki z ciasta francuskiego faszerowane  dzoana
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas pieczenia: 15 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • pól piersi z kurczaka
  • 10 dkg pieczarek
  • 2 cebule
  • 1 papryka czerwona
  • 10 dkg żółtego sera
  • szczypiorek
  • 1 jajko

Przepyszne kieszonki faszerowane z ciasta francuskiego, idealne na każdą okazje.

Etapy przygotowania

Kurczaka pokroić w kostkę doprawić w dowolny sposób ( delikata , przypawa złocisty kurczak itd.)  podsmażyć do zarumienienia się na oleju. Dodać do mięsa pokrojoną cebule,pieczarki, paprykę wszytko razem podsmażysz na wolnym ogniu. Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty, umieszczamy na środek ok 2-3 łyżki farszu posypujemy startym serem i dodajemy pokrojony szczypiorek. Po zrobieniu kopertki smarujemy żółtko pędzelkiem po wierzchu ciasta. Piec w temperaturze 200 C 15-20 minut.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
19.2.2010

też myślę, że są idealne na każdą okazję :)

 
18.2.2010

przepiękne:)





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3012

Bez Cukru

Ilosc dodanych przepisow:
2

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
13

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
2

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
18

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
109

_Milena_

Ilosc dodanych przepisow:
62