Przepisy kulinarne
Piątek, 28 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44355
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przekąski

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kieszonki w cieście francuskim

Kieszonki w cieście francuskim  Gastrosfera
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Kaloryczność: 250 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • - parówki Paryżanki klasyczne, 1 opakowanie,
  • - arkusz ciasta francuskiego,
  • - ser żółty w plastrach
  • - ketchup/sos chilli.

Kieszonki w cieście francuskim

Etapy przygotowania

Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy w kwadraty o boku 12 cm. Parówki Paryżanki kroimy wzdłuż i wkładamy w nacięcie kawałek sera. Następnie Paryżanki układamy w cieście, zaginając rogi do środka. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem, zgodnie z zaleceniami producenta ciasta. Podajemy z ketchupem lub sosem chilli. Smacznego!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
196

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
6

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
214

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
5

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
11

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
18

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2960

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
5