Przepisy kulinarne
Środa, 30 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44009
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przekąski

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Babeczki nadziewane pastą pieczarkową i łososiową

Babeczki nadziewane pastą pieczarkową i łososiową agf
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Czas inny: 60 minut
Ilość porcji: 10

Składniki

  • kruche słone babeczki
  • pieczarki
  • jajka
  • sól
  • pieprz
  • majonez
  • szczypiorek
  • łosoś
  • serek kremowy
  • sól
  • pieprz
  • koper

Idealne na Sylwestra. Szybkie w przygotowaniu i z pewnością ciekawie prezentujące się na stole!

Etapy przygotowania

1. Pastę pieczarkową przygotowujemy następująco:
Jajka gotujemy na twardo. W tam samym czasie w osobnym garnku gotujemy pieczarki w mocno osolonej wodzie.  Po ugotowaniu i ostygnięciu jajka drobniuteńko siekamy (możemy użyć blendera). Szczypior i obgotowane pieczarki wrzucamy do blendera i miksujemy tak by pieczarki były w maluteńkich kawałeczkach, prawie zmielone. Dodajemy majonez, sporo pieprzymy.

2. Pastę łososiową przygotowujemy następująco:
Łososia wędzonego drobno siekamy w blenderze, dodajemy kremowy serek i całość mielimy na jednolitą masę. Solimy, pieprzymy do smaku, dodajemy trochę posiekanego kopru.

Babeczki napełniamy pastami i odpowiednio dekorujemy.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
221

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
33

Radek pl

Ilosc dodanych przepisow:
1

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
70

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194

Trippin

Ilosc dodanych przepisow:
55