pasta rybna

1 kolekcji przepisów

14 przepisów

Przepisy w kolekcji pasta rybna

Inne z kolekcji: pasty do chleba

Artykuły powiązane

Witlinek w kuchni
20.04.2020

Witlinek – ryba warta uwagi w kuchni

Bywa nazywany „morskim kurczakiem”, ponieważ ma delikatne i lekko słodkawe w smaku mięso. Witlinek, bliski kuzyn dorsza, nie jest szczególnie popularny w Polsce. Może czas to zmienić? W cyklu Smak przedstawiamy zalety tej ryby.

paluszki-rybne-slider
18.01.2020

Paluszki rybne – rybny specjał w panierce

Dzieci je uwielbiają. Wśród dorosłych cieszą się nie mniejszą popularnością. Paluszki rybne są smaczną i szybką propozycją na obiad. Pamiętajmy jednak, by wybierać paluszki z jak największą zawartością mięsa ryb i krótką listą składników. Można też zrobić je w domu. W cyklu Poradnik Gotowania podpowiadamy, jak zrobić domowe paluszki rybne z prostego przepisu!

Turbot
24.12.2018

Turbot – elegancka ryba, której warto posmakować

Choć wśród Polaków nie jest tak popularny jak dorsz czy śledź, turbot to ryba, której warto skosztować ze względu na bardzo delikatne, soczyste mięso. Turbot jest skarbnicą kwasów omega-3, cennych witamin i biopierwiastków. Najbardziej smakuje prosto z grilla albo z patelni, podany w towarzystwie lekkiego sosu i warzyw. W cyklu "Smak" podpowiadamy, co warto wiedzieć o tej rybie.