Orientalna

6 przepisów

Przepisy w kolekcji Orientalna

Poziom trudności: Łatwy Czas przygotowania: 20 min.
Pakora z kalafiora

Pakora to chrupiąca przekąska pochodząca z kuchni indyjskiej. Są to kawałki warzyw zanurzone w cieście z ciecierzycy (besan) i smażone na głębokim oleju. Tradycyjne pakory podawane są często do herbaty. Danie to sprawdzi się również idealnie jako przystawka, serwowana przed daniem głównym. Poznajcie nasz przepis na aromatyczną pakorę z kalafiora.

mojegotowanie

Pakora z kalafiora - indyjska przekąska

Artykuły powiązane

Książki
18.04.2020

7 książek kulinarnych do nadrobienia w czasie wolnym

Większość z nas zyskała obecnie sporo czasu na nadrobienie zaległości w oglądaniu filmów i seriali. Przez epidemię koronawirusa i przymusową izolację możemy wreszcie poświęcić czas na rozwinięcie swoich pasji i zainteresowań. Jedną z ciekawszych aktywności, jaką możemy podejmować jest gotowanie. Wybraliśmy siedem książek, które pozwolą rozwinąć umiejętności kulinarne.

Samar Khanafer
29.11.2018

Kuchnia musi pachnieć przyprawami - wywiad z Samar Khanafer

W swoich przepisach czerpie z dwóch tradycji - polskiej i libańskiej. Jej sekretem są przyprawy, dozowane w odpowiednich ilościach potrafią zamienić banalne danie w przysmak. Samar Khanafer w cyklu "Człowiek od kuchni" opowiada nam o swojej nowej książce "Szafran, mięta i kardamon", podaje przepis na uniwersalną przyprawową mieszankę i zdradza, kto jest jej kulinarnym mistrzem.