Przepisy kulinarne
Piątek, 24 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa serowo-porowa z klopsikami

Zupa serowo-porowa z klopsikami  bernika
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut

Składniki

  • 200 g mięso mielone
  • 2 cebula
  • por
  • białko
  • do smaku Sól
  • do smaku pieprz
  • koperek siekany
  • natka piertuszki
  • kostka ser topiony ementaler
  • 1,5 l bulion lub rosół
  • 2 łyżki masło

Szybka zupa serowo porowa z klopsikami.

Etapy przygotowania

Ugotowac wywar, bulion lub rosół (ja miałam z dnia porzedniego ugotowany na skrzydełkach). Z mielonego, biuała, soli i przu uforumaoac małe pulpleciki wrzucic do wrau zeby sie ugotwały. Wystarczy ok 7 minut. Po ugotowaniu wyjac na miseczke, odstawic. Na masle goracym przesmażam cebule w kostke i pora w krązki. Dodac warzywa do zupy, podgotowac 10 minut. Do zupy włozyc serek topiony, tak wymieszac zeby sie roztopił. Dodac duzo koperku, troche natki, doprawic do smaku pieprzem włozyc nasze pulpeciki. Zupa gotowa.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210