Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43590
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zrazy zawijane po staropolsku

Zrazy  zawijane po staropolsku
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • 60 dag.wołowiny
  • 6 sztuk grzybów suszonych
  • ogórek kiszony
  • cebula
  • łyżka musztardy
  • 10 dag.wędzonego boczku w plastrach
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

doskonałe na świąteczny obiad

Etapy przygotowania

Grzyby namoczyć w szklance zimnej wody i ugotować do miękkości.Mięso pokroić w poprzek włokien na 4 plastry ,rozbić, oprószyć solą i pieprzem.Ogórek i 2 ugotowane grzyby pokroić w paseczki.Cebulę pokroić w piórka.Plastry mięsa rozłożyć płasko na desce i posmarować z jednej strony musztardą.Obłożyć plasterkami boczku, paskami ogórka i grzybów,i piórkami cebuli.Zwinąć ciasno roladki.Spiąć wykałaczkami.Zrazy obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano na rozgrzanym oleju.Dodać grzyby z wywarem, wlać śmietanę i mieszając doprawić solą i pieprzem.Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez 40 minut.Zrazy wyjąć, ułożyć na talerzach i polać sosem grzybowym.Podawać z kaszą gryczaną.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!