Przepisy kulinarne
Czwartek, 18 Grudnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44426
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe miśka86
Dodane przez:
Czas przygotowania: 90 minut
Czas duszenia: 60 minut

Składniki

  • 600 g schabu,
  • ogórek konserwowy,
  • cebula,
  • marchew,
  • musztarda,
  • kostka wołowa
  • pieprz czarny i ziołowy, sól, papryka słodka

Tradycyjne danie

Etapy przygotowania

Schab kroimy jak na kotlety, tłuczemy, posypujemy solą i pieprzem ziołowym z obu stron. Jedną stronę smarujemy musztardą i układamy pokrojone w słupki: marchew, ogórka i cebulę.zwijamy i związujemy nitką ( jest to wygodniejsze niż wykałaczka). Przygotowane zrazy obtaczamy w mące i kładziemy na rozgrzanym tłuszczu, smażąc z obu stron. Przekładamy do garnka razem z sosem z patelni. Zalewamy przegotowaną wodą, wrzucamy pokrojona w piórka cebulę, pieprz czarny i słodką paprykę. Po około 30 minutach wrzucamy kostkę wołową. Na koniec doprawiamy do smaku solą.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
8

Angua

Ilosc dodanych przepisow:
15

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2962

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
21

Duusiak

Ilosc dodanych przepisow:
214

foka

Ilosc dodanych przepisow:
282