Przepisy kulinarne
Niedziela, 1 Marca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44601
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe miśka86
Dodane przez:
Czas przygotowania: 90 minut
Czas duszenia: 60 minut

Składniki

  • 600 g schabu,
  • ogórek konserwowy,
  • cebula,
  • marchew,
  • musztarda,
  • kostka wołowa
  • pieprz czarny i ziołowy, sól, papryka słodka

Tradycyjne danie

Etapy przygotowania

Schab kroimy jak na kotlety, tłuczemy, posypujemy solą i pieprzem ziołowym z obu stron. Jedną stronę smarujemy musztardą i układamy pokrojone w słupki: marchew, ogórka i cebulę.zwijamy i związujemy nitką ( jest to wygodniejsze niż wykałaczka). Przygotowane zrazy obtaczamy w mące i kładziemy na rozgrzanym tłuszczu, smażąc z obu stron. Przekładamy do garnka razem z sosem z patelni. Zalewamy przegotowaną wodą, wrzucamy pokrojona w piórka cebulę, pieprz czarny i słodką paprykę. Po około 30 minutach wrzucamy kostkę wołową. Na koniec doprawiamy do smaku solą.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3008

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
11

dagooshya

Ilosc dodanych przepisow:
2

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
109

Smakchwili

Ilosc dodanych przepisow:
1

AozoraNakigoe

Ilosc dodanych przepisow:
1

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
2

sweetspoon

Ilosc dodanych przepisow:
2