Przepisy kulinarne
Sobota, 25 Kwietnia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44688
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe miśka86
Dodane przez:
Czas przygotowania: 90 minut
Czas duszenia: 60 minut

Składniki

  • 600 g schabu,
  • ogórek konserwowy,
  • cebula,
  • marchew,
  • musztarda,
  • kostka wołowa
  • pieprz czarny i ziołowy, sól, papryka słodka

Tradycyjne danie

Etapy przygotowania

Schab kroimy jak na kotlety, tłuczemy, posypujemy solą i pieprzem ziołowym z obu stron. Jedną stronę smarujemy musztardą i układamy pokrojone w słupki: marchew, ogórka i cebulę.zwijamy i związujemy nitką ( jest to wygodniejsze niż wykałaczka). Przygotowane zrazy obtaczamy w mące i kładziemy na rozgrzanym tłuszczu, smażąc z obu stron. Przekładamy do garnka razem z sosem z patelni. Zalewamy przegotowaną wodą, wrzucamy pokrojona w piórka cebulę, pieprz czarny i słodką paprykę. Po około 30 minutach wrzucamy kostkę wołową. Na koniec doprawiamy do smaku solą.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
15

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
25

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
21

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3035

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
7

Katkabx

Ilosc dodanych przepisow:
1