Przepisy kulinarne
Środa, 1 Lipca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44880
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

żeberka w sosie własnym

żeberka w sosie własnym Ewelina_b
Dodane przez:
Czas przygotowania: 75 minut

Składniki

  • żeberka 1 kg
  • cebula 1 szt
  • sól
  • pieprz
  • kostka do mięsa
  • liście laurowe
  • ziele angielskie 2 ziarnka

preferowane przez panów

Etapy przygotowania

Żeberka podpiec na tłuszczu, dodać cebulę, zalać wodą i dusić ok 30 min., dodać sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie, kostkę do mięsa i dusić kolejne 30 min. W razie potrzeby dolać wody gotowanej. Na koniec zatrzepać mąką.
Podawać z ziemniakami i surówką.
 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Darmiona

Ilosc dodanych przepisow:
10

Martyna1991

Ilosc dodanych przepisow:
179

Camilla24

Ilosc dodanych przepisow:
5

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
45

Kloruś

Ilosc dodanych przepisow:
3

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
22

Absolut

Ilosc dodanych przepisow:
7

emma1

Ilosc dodanych przepisow:
13