Przepisy kulinarne
Niedziela, 26 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

ZAPIEKANY KOTLET SCHABOWY Z SEREM I PIECZARKAMI

ZAPIEKANY KOTLET SCHABOWY  Z SEREM I PIECZARKAMI justyna b
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut
Czas zapiekania: 15 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • schab
  • 8pieczarek
  • 1pomidor
  • dowolna przyprawa np.oregano
  • ser w plastrach lub starty na tarce
  • sól
  • pieprz
  • jajko
  • bułka tarta
  • smalec
  • trochę oleju

Przepis na tego typu kotlety schabowe nie jest trudy. A NAPRAWDĘ ŚWIETNIE SMAKUJE

Etapy przygotowania

Schab rozklepujemy tłuczkiem wkładamy do jajka ze szczyptą soli(według uznania) i panierujemy w bułce tartej.
Opanierowane  kotlety schabowe smażymy na smalcu na złocisty kolor na małym ogniu.
W między czasie ,gdy smażymy kotlety przyrządzamy pieczarki z pomidorem.
Pieczarki i pomidora należy opłukać i pokroić w niewielką kosteczkę.
Następnie rozgrzać odrobinę oleju i wrzucić pieczarki z pomidorem i dobrze podsmażać.Mieszając je dodajemy dowolna przyprawę i odrobinę soli i pieprzu.
Gdy mamy już upieczone kotlety schabowe wkładamy je do brytfanny lekko przesmarowanej smalcem -następnie rozkładamy na wierzchu kotleta podsmażone pieczarki z pomidorem,a na wierzch tego kładziemy ser w plasterkach lub starty.
Gdy wszystko jest już gotowe wkładamy kotlety do piekarnika nagrzanego do temp.160-180 stopni
i zapiekamy je tak aby ser się roztopił i lekko zarumienił.
Gotowe kotlety podawać z ziemniakami i zieloną sałatką ze śmietaną.
Życzę smacznego


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210