Przepisy kulinarne
Środa, 20 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44051
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Włoskie pulpeciki

Włoskie pulpeciki Piotr Jaszczuk
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Czas pieczenia: 20 minut
Ilość porcji: 2

Składniki

  • Pulpety:
  • - 30 - 40 dkg mięsa mielonego
  • - ser mozzarella
  • - Passata
  • - przyprawy
  • Zapiekane ziemniaki:
  • - ziemniaki
  • - czosnek
  • - przyprawy
  • - oliwa z oliwek Extra Vergine

Pyszne pulpeciki w sosie pomidorowym nadziane mozzarellą ;-) polecam.

Etapy przygotowania

Pulpety:

1)Ser mozzarella kroimy w drobną kostkę.

2)Mięso mielone mieszamy z przyprawami (sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego, papryka, lub dowolne inne przyprawy).

3) Z mięsa mielonego formujemy pulpety do środka wkładając ser mozzarella.

4) Pulpety smażymy na patelni.

5) Do garnka wlewamy Passatę. Dodajemy przyprawy (oregano, bazylia). Mieszamy. Gotujemy na małym ogniu.

6) Podsmażone pulpety umieszczamy w sosie pomidorowym. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem.

7) Odstawiamy na 30 minut.

Opiekane ziemniaki:

1)Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni Celsjusza.

2)Do żaroodpornego naczynia wkładamy podgotowane (ale nie rozgotowane) ziemniaki.

3) Polewamy oliwą z oliwek Extra Vergine.

4) Dodajemy przyprawy (sól, papryka, pieprz, przyprawa do ziemniaków).

5) Wkładamy kilka ząbków czosnku.

6) Umieszczamy w piekarniku.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2923

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Ilosc dodanych przepisow:
403

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
1

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167