Przepisy kulinarne
Środa, 20 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44051
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Wiejski kociołek

Wiejski kociołek luki
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas smażenia: 30 minut
Kaloryczność: 130 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • • 0,5 kg kapusty kiszonej,
  • • 0,5 kg ziemniaków,
  • • 3 średnie cebule,
  • • vegeta, pieprz
  • • pieczarki (opcjonalnie)
  • • kostka rosołowa
  • • boczek

Udany i smaczny sposób na szybki obiad

Etapy przygotowania

 

Kapustę przepłukać i odcedzić. Ziemniaki obrać i pokroić tak jak na frytki. Smażyć na patelni w niewielkiej ilości oleju. Kapustę smażymy na patelni. Rozrobić kostkę rosołową w pół szklanki wody. Bulion wylać na kapustę i smażyć do miękkości. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Cebulę połączyć z kapustą. Boczek podsmażyć na patelni i dodać do kapusty. Gdy ziemniaki są już  miękkie to łączymy ziemniaki z kapustą i smażymy całość i doprawiamy do smaku.
Gdy chcemy dodać pieczarki to wtedy smażymy je na patelni i dodajemy do kapusty.

Przepis to dobry sposób na każdą imprezę. Świetne danie na każdy dzień i każdą kieszeń. Wszyscy zajadają się smakiem

Idealnie smakuje  kurczakiem z marchewką.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2923

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Ilosc dodanych przepisow:
403

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
1

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167