Przepisy kulinarne
Niedziela, 20 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Wątróbka z jabłkiem

Wątróbka z jabłkiem
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut

Składniki

  • 600 g wątróbki wieprzowej lub cielęcej
  • 1 cebula
  • 2 jabłka
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz, majeranek

Pyszna i smaczna wątróbka.

Etapy przygotowania

  • Wątróbkę opłukać, osuszyć, pokroić na plastry grubości ok.1 cm.Cebulę obrać, pokroić na krążki.Jabłka umyć, pokroić w plastry, wydrążyć gniazda nasienne. Wątróbkę panierować w mące, a następnie obsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Zmniejszyć ogień, dodać cebulę i jabłka.Przykryć, poddusić.Oprószyć solą i pieprzem.przed podaniem posypać majerankiem.

Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!