Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 24 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44340
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Wątróbka wieprzowa dla początkujących

Wątróbka wieprzowa dla początkujących Anullka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 35 minut

Składniki

  • 1 kg wątróbki wieprzowej
  • 6 dużych cebul
  • mąka pszenna do panierki
  • listek laurowy
  • sól
  • szczypta cukru
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • 1/2 szklanki wody

Wątróbka tak zrobiona smakuje wybornie,polecam.

Etapy przygotowania

Wątróbkę umyć odsączyć na sitku,wykroić ewentualną błonkę,wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem,pokroić w kawałki,posiekać leciutko nożem po wierzchu.
Każdy kawałek posypać pieprzem ziołowym lub prawdziwym,obtoczyć w mące,smażyć po obu stronach na rozgrzanym oleju na złoty kolor.(nie solić)
Następnie obrać cebulę,pokroić w talarki,lekko posolić,dodać cukier,usmażyć na patelni na odrobinie oleju.
Do usmażonej cebuli,dodać listek laurowy,1/2 szklanki wody i wszystko wymieszać.
Na wierzch ułożyć usmażoną wątróbkę,przykryć pokrywką i dusić na malutkim ogniu 8-10 min.
Podawać z ziemniaczkami lub chlebem.solimy na talerzu.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
12.1.2011

Watrobka super krucha i soczysta.Przez duszenie w cebuli calkowicie znika twardosc a to wazne przy watrobce....





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
196

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2958

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
3

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
2

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
5

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
16

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
56