Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 20 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44217
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

USZKA Z MIĘSEM

USZKA Z MIĘSEM EWA
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 60

Składniki

  • CIASTO:
  • 30 dag mąki
  • woda
  • szczypta soli
  • NADZIENIE:
  • 25 dag mięsa z rosołu
  • mała cebula
  • mała marchewka z rosołu
  • sól
  • pieprz

Nie masz co zrobić z mięsem z rosołu polecam uszka do barszczu czerwonego.

Etapy przygotowania

Mięso, cebulę i marchewkę zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Doprawić i wymieszać.

Z mąki, letniej wody i szczypty soli zagnieść energicznie ciasto jak na pierogi. Ciasto cienko rozwałkować i pokroić na kawałki o szerokości 3-4 cm. Nałożyć nadzienie, złożyć po przekątnej i zlepić brzegi. Dwa rogi po przekątnej zlepić. Ugotować w osolonej wodzie.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2949

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
3

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
15

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
54

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
71

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
233