Przepisy kulinarne
Wtorek, 30 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44200
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

TRADYCYJNE ŁAZANKI

TRADYCYJNE ŁAZANKI linda0
Dodane przez:
Czas przygotowania: 15 minut
Czas duszenia: 60 minut
Ilość porcji: 8

Składniki

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 2-3 łyżki cebule
  • Makaron łazanki
  • Przyprawy: sól, pieprz, Vegeta, kostka rosołowa
  • liść laurowy, ziele angielskie, maggi

Łazanki moje ulubione danie. Kapusta zawiera wit.C, na porę jesienno-zimową bardzo dobre.

Etapy przygotowania

1. Kapustę kiszoną pokroić i obgotować 10 minut, odcedzić.

2. W osobnym garnku ugotować makaron.

3. Do kapusty nalać wody na 3/4 wysokości, dodać kostkę rosołową i przyprawy. Gotować ok 30 min. do miękkości. Ugotowaną kapustę odcedzić na durszlaku.

4. W rondlu na margarynie bądź oleju zarumienić cebulę, pokrojoną w kostkę.

5. Do cebuli dodać kapustę kiszoną i ugotowany makaron. Dodać maggi i pieprzu, dusić 20 minut, ciągle mieszając.

6. Do łazanek można dodać także: podsmażone pieczarki bądź grzyby. Podsmażone mięso mielone. Pasuje także gotowane mięso. Polecam eksperymentowanie i poznanie różnych smaków łazanek.

Smacznego !!!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
1

Ilosc dodanych przepisow:
405