Przepisy kulinarne
Środa, 22 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44222
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Szynka pieczona - obiadowa

Szynka pieczona - obiadowa
Dodane przez:
Czas przygotowania: 180 minut
Czas pieczenia: 90 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • szynka wieprzowa 1,5 kg
  • cebula 3 szt
  • sól,
  • pieprz,
  • czosnek,
  • oliwa z oliwek

extra swieże pieczone mięsko

Etapy przygotowania

Szynkę myjemy, osuszamy, nacieramy przyprawami, układamy w naczyniu żaroodpornym. Odstawiamy na 1,5 h w chłodne miejsce. Następnie obkładamy mięso grubymi piórkami z cebuli, polewamy 3-4 łyżkami oliwy i pieczemy 1,5 h w 170 stopniach z termoobiegiem. Podajemy jako obiad z ziemniakami, dowolną surówką.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
22.3.2010

Najważniejsze to podać ja na obiad odrazu po upieczeniu, wtedy rozpływa się w ustach. Odgrzewana juz nie ma takiego rewelacyjnego smaczku.

 
22.3.2010

Uwielbiam taką szyneczkę, ale mi narobiłaś ochoty na takie danie!;)





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2949

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
3

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
15

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
54

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210