Przepisy kulinarne
Czwartek, 30 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44227
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Szpinak z czosnkiem i śmietaną

Szpinak z czosnkiem i śmietaną kontakt1982
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • opakowanie mrożonego szpinaku (w sezonie można zastąpić go świeżym)
  • 4 łyżki masła
  • 4 ząbki czosnku
  • 5 łyżek słodkiej śmietany

Rozpływa się w ustach

Etapy przygotowania

1.Masło rozpuścić na patelni.Wrzucić zmrożony szpinak i chwilę podgrzewać razem z masłem.

2.Dolać pół szklanki wody i dusić na małym ogniu.Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i słodką śmietanę.

3.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Dusić przez ok. 15 min. aż szpinak będzie miękki a nadmiar płynu się odparuje.

4.Taki szpinak jest świetnym dodatkiem do obiadu.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze

 
09.5.2010

Jestem zachwycona tym przepisem, jest taki łatwy, tym bardziej gdy się ma w zamrażarce mrożone kulki szpinaczku:). Szybko i smacznie!, ja dodałam jedynie 2 łyżki śmietanki 12% ale i tak wyszło rewelacyjne, mam w planie zjeść go do duszonej wieprzowinki i ziemniaczków. Życzę smacznego :)

 
22.12.2009

robię tak samo, jest bardzo smaczny, chociaż dużo ludzi nie przepada za szpinakiem:)

 
22.12.2009

Przepis jest doskonały. Po prostu palce lizac!





REKLAMA

Sonda

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
238