Przepisy kulinarne
Piątek, 28 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44355
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Sznycle mielone

Sznycle mielone buciol78
Dodane przez:
Czas przygotowania: 25 minut
Ilość porcji: 8

Składniki

  • 70 dag mięsa mielonego (wiep-woł )
  • 1 duża cebula
  • 1 jajko kurze
  • 1 bułka pszenna ( czerstwa )
  • 200mil. mleka
  • bułka tarta do obtoczenia sznycli
  • sól,pieprz,maggi do smaku
  • olej do smażenia

Na obiad z ziemniakami i buraczkami. Właśnie tak to lubię

Etapy przygotowania

Bułkę moczymy w misce z mlekiem aż bułka wchłonie mleko i będzie miękka,przeciskamy przez gażę z nadmiaru mleka,dodajemy do miski z mięsem mielonym.Cebulę obieramy i trzemy na tarce o najmniejszych oczkach ( jak na placki ),dodajemy jajko,przyprawiamy i wyrabiamy na jednolitą masę.Dzielimy na równe porcje,formujemy sznycle ,obtaczamy w bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto brązowy kolor.ok.10.SMACZNEGO.Można też podawać z jajkiem sadzonym na górze i posypać posiekanym koperkiem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
196

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
6

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
214

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
5

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
11

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
18

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2960

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
5