Przepisy kulinarne
Sobota, 30 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44121
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Sznycel cielęcy po włosku

Sznycel cielęcy po włosku
Dodane przez:
Czas przygotowania: 15 minut
Czas zapiekania: 10 minut
Kaloryczność: 340 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 4 plastry cielęciny na sznycle
  • 4 pomidory
  • 25 dag mozzarelli
  • 4 łyżki czarnych oliwek
  • 2 łyżki oleju
  • łyżeczka suszonego oregano
  • 2 gałązki bazylii
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, lekko rozbić. Pomidory opłukać, pokroić w plasterki.

Mozzarellę pokroić w plastry, a oliwki w krążki. Bazylię opłukać, oderwać listki.

Plastry mięsa obsmażyć na oleju po 3 minuty z każdej strony. Przełożyć do formy żaroodpornej.

Na plastrach mięsa poukładać plasterki pomidorów i oliwki. Oprószyć solą i pieprzem, posypać oregano, obłożyć plastrami mozzarelli.

Zapiekać 10 minut w temp. 200°C. Przed podaniem sznycle przybrać listkami bazylii.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
110

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
48

jasminaa

Ilosc dodanych przepisow:
75

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2930

szpinakowa :D

Ilosc dodanych przepisow:
1

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
13

medon

Ilosc dodanych przepisow:
168

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
204