Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43590
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Szczupak w zalewie octowej.

Szczupak w zalewie octowej. bukietroz
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin
Czas smażenia: 1 godzin

Składniki

  • Składniki:
  • sprawiony szczupak
  • sól z przyprawami-sól ziołowa(można taką kupić w polo markecie"Markety")lub sama sól
  • mąka
  • olej.
  • Zalewa:
  • 2litry wody
  • sól
  • ocet
  • cukier
  • 2małe cebulki
  • liść laurowy
  • ziele angielskie 3ziarenka
  • pieprz 3 ziarenka

pycha.

Etapy przygotowania

Szczupaka oczyszczamy,myjemy.Kroimy w dzwonka i posypujemy solą z przyprawami,odstawiamy na pół godzinki.Na  rozgrzewamy olej,rybkę obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor z obu stron.

Wodę wlewamy do  i wkładamy obraną cebulkę i przyprawy.Gdy się zagotuje doprawimy do smaku solą,cukrem i octem wedle uznania.
około 10min,zdejmuje z ognia i wkładamy usmażoną rybkę.Odstawiamy do ostygnięcia.Najlepiej smakuje drugiego dnia.              


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!