Przepisy kulinarne
Piątek, 18 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Sos z żołądków wg Ewy Z.

Sos z żołądków wg Ewy Z.
Dodane przez:
Czas przygotowania: 120 minut
Czas gotowania: 90 minut

Składniki

  • żołądki drobiowe 1 kg
  • marchewka 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • ziele angielskie
  • listek laurowy
  • kostka bulionowa
  • śmietana 36 % 250 ml
  • mąka 1,5 łyżki
  • masło 2 łyżki
  • koperek

coś dla fanów drobiowych żołądków;)

Etapy przygotowania

Żołądki czyścimy, dobrze myjemy, kroimy w paseczki i zalewamy wodą tak by je pokryć. Gotujemy do miękkości z warzywami, listkiem, zielem angielskim i kostką bulionową.

Gdy żołądki już są miękki na patelni rozpuszczamy margarynę, dodajemy do niej mąkę a następnie wlewamy po trochu wywaru z żoładków. Śmietanę rozrabiamy szklanką sosu z patelni i dodajemy do pozostałej części, dorzucamy do patelni żołąki i pokrojoną w kostkę marchewkę. Całość doprawiamy solą, pieprzem i wrzucamy sporo koperku.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze

 
23.4.2009

Uwielbiam żołądki w sosie śmietanowo-koperkowym bądź cebulowym pychota





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
9

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!