Przepisy kulinarne
Niedziela, 20 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Sos z żeberek

Sos z żeberek
Dodane przez:
Czas przygotowania: 50 minut
Czas gotowania: 30 minut

Składniki

  • żeberka 70 dag
  • marchewka 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • pieczarki 40 dag
  • cebula 1 szt
  • mąka 2 łyzki
  • śmietana 200 ml 12%
  • czosnek 1 kostka
  • sól, pieprz

sos wyśmienity do ziemniaków lub kopytek

Etapy przygotowania

Żeberka obsmażamy na oleju na rumiano, przekładamy do garnka dodając pietruszę i marchewkę. Pieczarki smażymy na maśle do odparowania wody, dokładamy do żeberek. Cebulke także podsmażmy i dokładamy do garnka.

Gotujemy do miękkości żeberek, wyjmujemy marchewke i kroimy ja w kostkę, następnie zaprawiamy maką, śmietana i doprawiamy do smaku czosnkiem, sola i pieprzem, dosypujemy koperek.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!