Przepisy kulinarne
Czwartek, 27 Sierpnia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 45121
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Sos z żeberek

Sos z żeberek
Dodane przez:
Czas przygotowania: 50 minut
Czas gotowania: 30 minut

Składniki

  • żeberka 70 dag
  • marchewka 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • pieczarki 40 dag
  • cebula 1 szt
  • mąka 2 łyzki
  • śmietana 200 ml 12%
  • czosnek 1 kostka
  • sól, pieprz

sos wyśmienity do ziemniaków lub kopytek

Etapy przygotowania

Żeberka obsmażamy na oleju na rumiano, przekładamy do garnka dodając pietruszę i marchewkę. Pieczarki smażymy na maśle do odparowania wody, dokładamy do żeberek. Cebulke także podsmażmy i dokładamy do garnka.

Gotujemy do miękkości żeberek, wyjmujemy marchewke i kroimy ja w kostkę, następnie zaprawiamy maką, śmietana i doprawiamy do smaku czosnkiem, sola i pieprzem, dosypujemy koperek.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
samsos

Ilosc dodanych przepisow:
51

agasurf11

Ilosc dodanych przepisow:
9

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
100

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
233

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3149

emma1

Ilosc dodanych przepisow:
18