Przepisy kulinarne
Wtorek, 30 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44198
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Serca indycze na ostro

Serca indycze na ostro luna19
Dodane przez:
Czas przygotowania: 90 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 700 gr serc indyczych
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • sól
  • pieprz
  • pół łyżeczki mielonego imbiru
  • 1 łyżeczka przyprawy gyros
  • szczypta papryki czerwonej
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki mąki
  • natka pietruszki

Pyszne danie obiadowe

Etapy przygotowania

Serca wymoczyć, oczyścić i zalać wodą tak by były zanurzone, dodać marchewkę, cebulę i soli do smaku.
Ugotować serca i warzywa. Wyjąc z bulionu, Bulion przecedzić do drugiego naczynia. Serca pokroić w plasterki, marchewkę w słupki i dodać do bulionu, doprawić przyprawami, pieprzem , imbirem, gyrosem i papryką, pogotować ok 10- 15 min. Rozmieszać z pół szkl wody mąkę i koncentrat, dodać do potrawki. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Podawać z kluskami śląskimi i ogórkiem konserwowym czy papryką


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
20.1.2011

Wiesz co, ... nie skomentuję ale z czystym sumieniem "5" i do wykorzystania (znaczy w "ulubione" i wydrukowane od razu, szybkiego do zrobienia. Tylko jeszcze nie wiem czy kluski śląskie, czy kładzione.





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
1

Ilosc dodanych przepisow:
405