Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43601
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Serca indycze na ostro

Serca indycze na ostro luna19
Dodane przez:
Czas przygotowania: 90 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 700 gr serc indyczych
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • sól
  • pieprz
  • pół łyżeczki mielonego imbiru
  • 1 łyżeczka przyprawy gyros
  • szczypta papryki czerwonej
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki mąki
  • natka pietruszki

Pyszne danie obiadowe

Etapy przygotowania

Serca wymoczyć, oczyścić i zalać wodą tak by były zanurzone, dodać marchewkę, cebulę i soli do smaku.
Ugotować serca i warzywa. Wyjąc z bulionu, Bulion przecedzić do drugiego naczynia. Serca pokroić w plasterki, marchewkę w słupki i dodać do bulionu, doprawić przyprawami, pieprzem , imbirem, gyrosem i papryką, pogotować ok 10- 15 min. Rozmieszać z pół szkl wody mąkę i koncentrat, dodać do potrawki. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Podawać z kluskami śląskimi i ogórkiem konserwowym czy papryką


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
20.1.2011

Wiesz co, ... nie skomentuję ale z czystym sumieniem "5" i do wykorzystania (znaczy w "ulubione" i wydrukowane od razu, szybkiego do zrobienia. Tylko jeszcze nie wiem czy kluski śląskie, czy kładzione.





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
242

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1061

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Cukier Puder

Ilosc dodanych przepisow:
2

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
18

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!