Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 21 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43577
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ryż z jabłkami

Ryż z jabłkami Edyta-Judysiaaa;)
Dodane przez:
Czas przygotowania: 90 minut
Czas pieczenia: 45 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 3 torebki ryżu
  • 2 kg jabłek - najlepiej kwaśnych
  • mleko
  • cynamon
  • cukier

Najlepsze na piątkowy obiadek.

Etapy przygotowania

  • Mleko zagotować,wrzucić torebki ryżu. Gotować aż ryż będzie miękki <podlewać raz mlekiem,raz wodą,aż do momentu, gdy ryż będzie miękki >.Na sam koniec, gdy ryż już będzie gęsty dodac ok.1-2 łyżek cukru i połowę torebki cukru waniliowego. ->ryż po ugotowaniu ma wyglądać tak jak na zamieszczonym niżej przeze mnie zdjęciu
  • Jabłka obrać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach,wrzucić na patelnie-smażyć ok.20 minut
  • Naczynie żarootporne posmarować masłem i układać warstwami:
  1. ryż
  2. podsmażone jabłka
  3. posypać cynamonem cała powierzchnie
  4. ryż
  5. podsmażone jabłka
  6. cynamon
  7. ryż
  • piec w piekarniku ok.45 minut w temp.200°C <w piekarniku z termoobiegiem>
  • podawać na gorąco,najlepiej jeszcze troszkę posypać na wierzchu cukrem

Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!