Przepisy kulinarne
Piątek, 31 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44228
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Roladki wieprzowe ze schabu

Roladki wieprzowe ze schabu buciol78
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Czas duszenia: 40 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 70 dag.schabu b/k
  • 1 średnia cebula
  • 3 ogórki konserwowe
  • 20 dag.boczku wędzonego gotowanego
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 1/2 kostki margaryny do smażenia
  • sól, pieprz do smaku

na niedzielny obiad

Etapy przygotowania

Schab kroimy w plastry o grubości 1,5 cm.Rozbijamy tłuczkiem,solimy,pieprzymy. Cebulę obieramy i razem z ogórkami i boczkiem kroimy w drobną kostkę,dodajemy musztardę i doprawiamy solą do smaku.Razem wszystko mieszamy.Tak przygotowany farsz nakładamy na rozbite mięso i zwijamy w roladki obwiązując biała bawełnianą nicią.Roladki podsmażamy na średnim ogniu.Gdy będą zrumienione podlewamy wodą i dusimy ok.40 min.Gdy roladki będą miękkie wyjmujemy je.Do powstałego sosu dolewamy wody i zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody.Doprawiamy do smaku .Do sosu wkładamy odwinięte z nici roladki i całość dusimy ok.5 min.Najlepiej smakują z kluskami śląskimi lub tłuczonymi ziemniakami.SMACZNEGO


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
239

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117