Przepisy kulinarne
Sobota, 23 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44053
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Roladki nadziewane farszem pieczarkowym

Roladki nadziewane farszem pieczarkowym Arvena
Dodane przez:
Czas przygotowania: 120 minut

Składniki

  • filety z kurczaka
  • pieczarki
  • cebula
  • przyprawy (przyprawa do kurczaka, zioła prowansalskie)

Pyszne danie, nie tylko na niedzielny obiad. Danie doskonałe na każdą okazje.

Etapy przygotowania

Filety poprzekrawać tak by powstał większy płat. Opruszyć przyprawami z obydwu stron. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać pieczarki i smażyć chwilke, aż płyn odparuje. Faesz nakładać na płat, nastepnie zwinąć roladkę. Dokładnie związać nicią lub spiąć metalową wykałaczką. Roladki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec kolejne 50 minut.

Zamiast filetów z kurczaka, można uzyc filet z indyka. Wtedy powstanie jedna rolada.

Życzę smacznego :)


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
203

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
230

Ilosc dodanych przepisow:
403

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36