Przepisy kulinarne
Środa, 4 Marca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44609
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Roladki nadziewane farszem pieczarkowym

Roladki nadziewane farszem pieczarkowym Arvena
Dodane przez:
Czas przygotowania: 120 minut

Składniki

  • filety z kurczaka
  • pieczarki
  • cebula
  • przyprawy (przyprawa do kurczaka, zioła prowansalskie)

Pyszne danie, nie tylko na niedzielny obiad. Danie doskonałe na każdą okazje.

Etapy przygotowania

Filety poprzekrawać tak by powstał większy płat. Opruszyć przyprawami z obydwu stron. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać pieczarki i smażyć chwilke, aż płyn odparuje. Faesz nakładać na płat, nastepnie zwinąć roladkę. Dokładnie związać nicią lub spiąć metalową wykałaczką. Roladki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec kolejne 50 minut.

Zamiast filetów z kurczaka, można uzyc filet z indyka. Wtedy powstanie jedna rolada.

Życzę smacznego :)


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3010

Bez Cukru

Ilosc dodanych przepisow:
2

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
13

dagooshya

Ilosc dodanych przepisow:
2

Smakchwili

Ilosc dodanych przepisow:
1

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
2

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
18

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
109