Przepisy kulinarne
Piątek, 22 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pyszne gołąbki z ryżem i mięsem

Pyszne gołąbki z ryżem i mięsem kijanka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 3 godzin
Czas zapiekania: 2 godzin
Kaloryczność: 200 kcal
Ilość porcji: 25

Składniki

  • ryż 1kg
  • mięso mielone 1 kg - dobrej jakości
  • 1 główka dużej kapusty
  • 2 średnie cebule
  • 2-3 garści suszonych borowików
  • 2 średnie cebule
  • sól
  • pieprz

Pyszne domowe gołąbki.

Etapy przygotowania

1. Grzyby podgotować, odlać wodę z grzybów i dodać do gotującego się ryżu. Ryż osolić.

2. Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu, dodać pokrojone grzyby. Chwilę poddusić. Do
   smaku osolić.

3. Do zimnego ugotowanego ryżu dodoać mięso mielone, grzyby z cebulką(mozna je przepuścic
   przez grube sito). Wymieszać, doprawić solą, pieprzem, maga do smaku.

4. Farsz zawijać w liście wcześniej ugotowanej kapusty ( w osolonej wodzie).

5. Do naczynia żaroodpornego wyłożonego liśćmi kapusty, wkładamy gołąbki, przykrywamy
   również liśćmi kapusty. Podlewamy małą ilością osolonej wody.

6. Wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok. 2 h w 180 stopniach.

Smacznego!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Ilosc dodanych przepisow:
403

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36