Przepisy kulinarne
Niedziela, 20 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43576
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pyszna wątróbka cielęca

Pyszna wątróbka cielęca
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut
Czas duszenia: 45 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 60 dag-wątróbki cielęcej
  • mąka
  • 2 średnie cebule
  • 2 średnie marchewki
  • szklanka mleka
  • masło do smażenia
  • pół szklanki białego wina
  • sól,pieprz majeranek
  • kostka rosołowa warzywna

Wątróbka jest przepyszna, mięciutka a zarazem krucha i aromatyczna-z pewnością polecam.

Etapy przygotowania

Wątróbkę kroimy w  plastry o grubości ok.1 cm.wrzucamy do miski, zalewamy mlekiem i odstawiamy na 30 min. Zlewamy mleko i osączamy wątrobę ręcznikiem papierowym z nadmiaru mleka.Każdy kawałek wątróbki z osbna obtaczać w mące i smażyć na maśle z obu stron.Na koniec posolić i posypac majerankiem.Usmażoną wątróbkę przekładamy do garnka. Cebule i marchewkę kroimy i kółka-Smażymy na maśle.Następnie przekładamy do garnka z wątróbka.Posypujemy majerankiem ,podlewamy kostką rosołową wcześniej rozpuszczoną w wodzie i tusimy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. po 20 minutach wlewamy wino i nadal tusimy.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
90

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!