Przepisy kulinarne
Sobota, 28 Lutego 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44600
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Puree ziemniaczane-przepis podstawowy

Puree ziemniaczane-przepis podstawowy caroline
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin

Składniki

  • 1kg ziemniaków
  • 1/2 szklanki mleka
  • sól
  • 4 łyżki siekanej zieleniny (pietruszka, koperek)

W razie potrzeby można modyfikować.

Etapy przygotowania

  1. Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie.
  2. Do odcedzonych ziemniaków wlać gorące mleko (świeżo przegotowane) i utłuc tłuczkiem do ziemniaków na jednolitą masę.
  3. Podawać posypane zieleniną.

Jeśli chcemy otrzymać kolorowe puree to możemy dodać koncentrat pomidorowy, zmiksowaną gotowaną marchew, zmiksowany szpinak lub gotowane buraki.

 

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3008

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
11

dagooshya

Ilosc dodanych przepisow:
2

Smakchwili

Ilosc dodanych przepisow:
1

AozoraNakigoe

Ilosc dodanych przepisow:
1

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
2

sweetspoon

Ilosc dodanych przepisow:
2

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
108