Przepisy kulinarne
Niedziela, 26 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Puree ziemniaczane-przepis podstawowy

Puree ziemniaczane-przepis podstawowy caroline
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin

Składniki

  • 1kg ziemniaków
  • 1/2 szklanki mleka
  • sól
  • 4 łyżki siekanej zieleniny (pietruszka, koperek)

W razie potrzeby można modyfikować.

Etapy przygotowania

  1. Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie.
  2. Do odcedzonych ziemniaków wlać gorące mleko (świeżo przegotowane) i utłuc tłuczkiem do ziemniaków na jednolitą masę.
  3. Podawać posypane zieleniną.

Jeśli chcemy otrzymać kolorowe puree to możemy dodać koncentrat pomidorowy, zmiksowaną gotowaną marchew, zmiksowany szpinak lub gotowane buraki.

 

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210