Przepisy kulinarne
Czwartek, 2 Lipca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44890
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Puree ziemniaczane-przepis podstawowy

Puree ziemniaczane-przepis podstawowy caroline
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin

Składniki

  • 1kg ziemniaków
  • 1/2 szklanki mleka
  • sól
  • 4 łyżki siekanej zieleniny (pietruszka, koperek)

W razie potrzeby można modyfikować.

Etapy przygotowania

  1. Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie.
  2. Do odcedzonych ziemniaków wlać gorące mleko (świeżo przegotowane) i utłuc tłuczkiem do ziemniaków na jednolitą masę.
  3. Podawać posypane zieleniną.

Jeśli chcemy otrzymać kolorowe puree to możemy dodać koncentrat pomidorowy, zmiksowaną gotowaną marchew, zmiksowany szpinak lub gotowane buraki.

 

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Darmiona

Ilosc dodanych przepisow:
11

Martyna1991

Ilosc dodanych przepisow:
181

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3094

Camilla24

Ilosc dodanych przepisow:
8

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
45

Kloruś

Ilosc dodanych przepisow:
3

Justis1

Ilosc dodanych przepisow:
2

Bez Cukru

Ilosc dodanych przepisow:
10