Przepisy kulinarne
Czwartek, 31 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44035
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Puree ziemniaczane-przepis podstawowy

Puree ziemniaczane-przepis podstawowy caroline
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin

Składniki

  • 1kg ziemniaków
  • 1/2 szklanki mleka
  • sól
  • 4 łyżki siekanej zieleniny (pietruszka, koperek)

W razie potrzeby można modyfikować.

Etapy przygotowania

  1. Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie.
  2. Do odcedzonych ziemniaków wlać gorące mleko (świeżo przegotowane) i utłuc tłuczkiem do ziemniaków na jednolitą masę.
  3. Podawać posypane zieleniną.

Jeśli chcemy otrzymać kolorowe puree to możemy dodać koncentrat pomidorowy, zmiksowaną gotowaną marchew, zmiksowany szpinak lub gotowane buraki.

 

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2915

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
222

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
120

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
33

Radek pl

Ilosc dodanych przepisow:
1

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
70

Trippin

Ilosc dodanych przepisow:
55