Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 21 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43576
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pulpety wieprzowe na ostro

Pulpety wieprzowe na ostro M. Szymański
Dodane przez:
Czas przygotowania: 15 minut
Czas smażenia: 15 minut
Kaloryczność: 280 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 70 dag mielonej łopatki wieprzowej
  • czerstwa kajzerka
  • 1/2 szklanki mleka
  • jajko
  • 2 cebule
  • 250 ml bulionu warzywnego
  • po 2 łyżki: mąki, oleju, koncentratu pomidorowego
  • łyżeczka ostrej papryki chili
  • sól, pieprz

Mięsne, pikantne pulpety idealnie smakujące z kopytkami.

Etapy przygotowania

■ Kajzerkę namoczyć w mleku. Cebule obrać i pokroić w piórka. Bułkę dokładnie odcisnąć.

■ Mięso wyrobić z bułką i jajkiem na jednolitą masę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Z masy uformować 12 pulpetów. Obtoczyć je w mące i smażyć ok.
15 min na rozgrzanym oleju, ze wszystkich stron na rumiano. Przełożyć do rondla, trzymać w cieple.

■ Na tym samym oleju zeszklić cebulę. Dodać koncentrat i bulion. Doprowadzić do wrzenia.

■ Włożyć pulpety, doprawić solą, pieprzem i chili, wymieszać. Dusić na małym ogniu ok. 15 minut. Podawać z kopytkami.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
14.7.2009

jak na ostro to na pewno pyszne, takie lubię...

 
14.7.2009

Pychotka





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
90

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!