Przepisy kulinarne
Sobota, 1 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44228
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pulpeciki w sosie własnym

Pulpeciki w sosie własnym
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Czas gotowania: 30 minut

Składniki

  • mięso wieprzowe np chuda łopatka 1 kg
  • jajka 1 szt
  • kasza manna 7 łyżek
  • sól
  • pieprz
  • marchewka 3 szt
  • pietruszka 1 szt
  • ziele angielskie 4-6 ziaren
  • listek laurowy 2-3 szt
  • mąka 1 łyżka
  • śmietana 18% 150 ml
  • mąka krupczatka do obtaczania
  • olej

świetne do ziemniaków, ryżu lub kaszy

Etapy przygotowania

Mięso mielimy przez maszynkę, dodajemy do niego jajko, kaszę manną, sól, pieprz i dokładnie wyrabiamy. Formujemy pulpeciki, obtaczamy w mące krupczatce i obsmażamy na oleju. Obsmażone pulpeciku układamy w garnku dodajemy marchewke pokrojona w kostę, pietruszkę, listki, ziele angielskie. Gotujemy około 30 minut. Mąkę rozprowadzamy w małej ilości wody, wlewamy do pulpetów, zaprawiamy mąką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
239

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117