Przepisy kulinarne
Piątek, 18 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pomysł na obiad :)

Pomysł na obiad :) wedith1
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Czas zapiekania: 60 minut
Kaloryczność: 2 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 1kg ziemniaków
  • 300 g mięsa mielonego wołowego
  • 1 jajko
  • kromka chleba
  • bułka tarta
  • sól ,pieprz, papryka słodka i ostra w proszku
  • olej
  • 1 duża cebula
  • 10 dag sera żółtego
  • SOS:
  • 1,5szklanki bulionu
  • 1 łyżka musztardy
  • 1łyżka mąki

Coś tradycyjnego, podane inaczej:)

Etapy przygotowania

Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie.
Mięso: mieszamy dokładnie mielone mięso z jajkiem, namoczoną kromką chleba, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką w proszku, formujemy małe kulki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na oleju.
Cebulkę drobno kroimy, podsmażamy na oleju.
SOS: na patelnię wlewamy bulion (może być z kostki rosołowej), dodajemy łyżkę musztardy, gotujemy chwilkę zakłócamy sos mąką.
Do naczynia (żaroodpornego lub na blachę) układamy pokrojone w ćwiartki ziemniaki, kulki mięsne, cebulkę, posypujemy obficie startym serem, zalewamy sosem musztardowym, zapiekamy w piekarniku lub mikrofali (aż ser się stopi)
Wyszło pyszne!
Smacznego


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
9

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!