Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 6 Lipca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44900
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Polędwiczka wieprzowa

Polędwiczka wieprzowa Sławek Kubicki
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 1 duża polędwica wieprzowa
  • 1 duży pomidor
  • ok 15 dag roldady ustrzyckiej ( lub innego żółtego sera wędzonego)
  • sól
  • pieprz
  • 1 płaska łyżeczka bazylii
  • 1 płaska łyżeczka oregano
  • olej do smażenia

Smaczne, syte i estetyczne. W sam raz na niedzielny obiad.

Etapy przygotowania

Polędwiczkę oczyścić z błony, pokroić w centymetrowej grubości plastry, lekko rozbić i przyprawić solą i pieprzem.

Pomidora i ser pokroić w plastry w takiej ilości aby odpowiadały plastrom polędwiczek. Plastry pomidorowa obsypujemy z jednej strony solą, pieprzem, oregano i bazylią.

Polędwiczki smażyny na oleju około 3 minuty. Przewracamy je na drugą stronę. Na każdą z polędwiczek kładziemy przygotwany wcześniej plaster pomidora i plaster sera. Przykrywamy pokrywką i smażymy do momentu aż ser zacznie się rozpuszczać.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3094

Camilla24

Ilosc dodanych przepisow:
10

gosia47-47

Ilosc dodanych przepisow:
27

Bez Cukru

Ilosc dodanych przepisow:
10

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
45

Martyna1991

Ilosc dodanych przepisow:
181

dudi752

Ilosc dodanych przepisow:
1

DanCake

Ilosc dodanych przepisow:
1