Przepisy kulinarne
Wtorek, 21 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44219
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Polędwiczka wieprzowa

Polędwiczka wieprzowa Sławek Kubicki
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 1 duża polędwica wieprzowa
  • 1 duży pomidor
  • ok 15 dag roldady ustrzyckiej ( lub innego żółtego sera wędzonego)
  • sól
  • pieprz
  • 1 płaska łyżeczka bazylii
  • 1 płaska łyżeczka oregano
  • olej do smażenia

Smaczne, syte i estetyczne. W sam raz na niedzielny obiad.

Etapy przygotowania

Polędwiczkę oczyścić z błony, pokroić w centymetrowej grubości plastry, lekko rozbić i przyprawić solą i pieprzem.

Pomidora i ser pokroić w plastry w takiej ilości aby odpowiadały plastrom polędwiczek. Plastry pomidorowa obsypujemy z jednej strony solą, pieprzem, oregano i bazylią.

Polędwiczki smażyny na oleju około 3 minuty. Przewracamy je na drugą stronę. Na każdą z polędwiczek kładziemy przygotwany wcześniej plaster pomidora i plaster sera. Przykrywamy pokrywką i smażymy do momentu aż ser zacznie się rozpuszczać.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2949

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
3

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
15

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
54

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
71

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
233