Przepisy kulinarne
Środa, 24 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44193
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Polędwiczka wieprzowa

Polędwiczka wieprzowa Sławek Kubicki
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 1 duża polędwica wieprzowa
  • 1 duży pomidor
  • ok 15 dag roldady ustrzyckiej ( lub innego żółtego sera wędzonego)
  • sól
  • pieprz
  • 1 płaska łyżeczka bazylii
  • 1 płaska łyżeczka oregano
  • olej do smażenia

Smaczne, syte i estetyczne. W sam raz na niedzielny obiad.

Etapy przygotowania

Polędwiczkę oczyścić z błony, pokroić w centymetrowej grubości plastry, lekko rozbić i przyprawić solą i pieprzem.

Pomidora i ser pokroić w plastry w takiej ilości aby odpowiadały plastrom polędwiczek. Plastry pomidorowa obsypujemy z jednej strony solą, pieprzem, oregano i bazylią.

Polędwiczki smażyny na oleju około 3 minuty. Przewracamy je na drugą stronę. Na każdą z polędwiczek kładziemy przygotwany wcześniej plaster pomidora i plaster sera. Przykrywamy pokrywką i smażymy do momentu aż ser zacznie się rozpuszczać.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2938

wandeczka

Ilosc dodanych przepisow:
2

chef7

Ilosc dodanych przepisow:
3

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
56

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
116

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

Duusiak

Ilosc dodanych przepisow:
212

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
207