Przepisy kulinarne
Piątek, 28 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44355
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pole Ryżowe

Pole Ryżowe Aneta Stawicka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin

Składniki

  • 4 torebki surowego ryżu
  • 1 kg surowych pieczarek
  • 4 cebule
  • 1,5kg skżydełek lub piersi z kurczaka
  • Zalewa;
  • 4 szklanki wody
  • duży koncentrat pomidorowy
  • 2 kostki rosołowe
  • pół kostki margaryny
  • 2 ząbki czosnku

Świetne danie na każdą okazje.

Etapy przygotowania

Pieczarki myjemy i kroimy w plastry. Cebule obieramy i też kroimy w plastry. Mięso z kurczaka myjemy i przyprawiamy według gustu( jeśli jest to pierś to kroimy ją w kostkę). Składniki zalewy wżócic do garka i zagrzać żeby się połączyły. Bieżemy blaszke średniej wielkości wykładamy ją folią , na spód wysypujemy ryż, potem pokrojone w plasterki pieczarkia następnie cebule. Wszystko zalewamy zalewą i na to dopiero układamy mięso. Wieszch możemy posypaś startym żółtym serem. Całość wstawiamy do piekarnika na 1-1,5 godziny i zapiekamy w temperaturze 150-180 stopni. Przed wyjęciem z piekarnika należy sprawdzić czy ryż jest miękki.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
196

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
6

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
214

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
5

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
11

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
18

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2960

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
5