Przepisy kulinarne
Sobota, 23 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44054
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pierś z kurczaka w panierce

Pierś z kurczaka w panierce lenka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki
  • odrobinę mleka
  • bułka tarta
  • olej

Kotleciki rozpływają się w ustach!!!

Etapy przygotowania

Pierś z kurczaka umyć.Podzielić na 4 części.

Każdą lekko roztłuc i posypać solą.

Przygotować do panierowania.

W głębokim talerzu rozczepać jajka z mlekiem i mąką, dodać sól i pieprz.

Na drugi talerz wysypać bułkę tartą.

Kotlety kolejno moczyć w masie jajecznej a nastepnie w bułce tartej.

Piec na oleju .


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
203

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
230

Ilosc dodanych przepisow:
403

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36