Przepisy kulinarne
Środa, 26 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44350
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pierś z kurczaka w panierce

Pierś z kurczaka w panierce lenka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki
  • odrobinę mleka
  • bułka tarta
  • olej

Kotleciki rozpływają się w ustach!!!

Etapy przygotowania

Pierś z kurczaka umyć.Podzielić na 4 części.

Każdą lekko roztłuc i posypać solą.

Przygotować do panierowania.

W głębokim talerzu rozczepać jajka z mlekiem i mąką, dodać sól i pieprz.

Na drugi talerz wysypać bułkę tartą.

Kotlety kolejno moczyć w masie jajecznej a nastepnie w bułce tartej.

Piec na oleju .


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
196

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
5

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
5

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
18

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
11

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
5

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
56

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2959