Przepisy kulinarne
Czwartek, 21 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pierś kaczki z porzeczkami

Pierś kaczki z porzeczkami
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas gotowania: 15 minut
Kaloryczność: 685 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 20 dag czerwonych porzeczek
  • 15 dag czarnych porzeczek
  • 4 filety z piersi kaczki (po 25 dag)
  • 4 dag masła
  • po 150 ml czerwonego wina i bulionu mięsnego
  • 2 listki laurowe
  • łyżeczka ziaren czarnego pieprzu
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki cukru
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

■ Porzeczki umyć i widelcem zdjąć z łodyżek. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Masło roztopić na patelni i smażyć mięso 8 minut – najpierw od strony skórki. Odwrócić i smażyć kolejne 8 minut. Przyprawić solą, pieprzem, owinąć folią aluminiową i odstawić na 10 minut.

■ Zagotować wino, wlać bulion, włożyć listki laurowe i ziarna pieprzu i zagotować. Mąkę rozprowadzić odrobiną wody.

■ Porzeczki i cukier dodać do bulionu z winem. Wymieszać z rozprowadzoną mąką i zagotować. Kaczkę pokroić w plastry i podawać z gorącym sosem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Ilosc dodanych przepisow:
403

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36