Przepisy kulinarne
Wtorek, 30 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44200
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

PIEROGI Z PŁUCEK WIEPRZOWYCH

PIEROGI Z PŁUCEK WIEPRZOWYCH foka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 180 minut

Składniki

  • 2 kg płucek wieprzowych/ugotować/
  • 1/2 kg ziemniaków/ugotować/
  • 2-3 cebule
  • sól
  • pieprz
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • szczypta imbiru
  • 2 łyżki oleju
  • ciasto pierogowe ufam,że każdy ma swój sprawdzony przepis

Przepis od kuzynki.

Etapy przygotowania

Ugotowane płucka zmielić w maszynce do mięsa z sitkiem o większych oczkach jeśli ktoś takie posiada dodając ugotowane i zmielone ziemniaki sitkiem o normalnych oczkach jakie posiada maszynka.Cebulę obrać pokroić w kosteczkę zeszklić na oleju dodać do płucek i ziemniaków doprawić solą pieprzem i pozostałymi przyprawami.Następnie robić pierogi.Ugotować i podawać ze skwarkami.Smacznego


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
1

Ilosc dodanych przepisow:
405