Przepisy kulinarne
Sobota, 18 Kwietnia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44675
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pierogi z mięsem i kapustą

Pierogi z mięsem i kapustą Ewelina_b
Dodane przez:
Czas przygotowania: 90 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • Ciasto na pierogi wg uznania
  • Farsz:
  • kapusta biała 1 główka mała
  • mięso np z rosołu 0,5 kg
  • cebula 1
  • pieprz
  • sól
  • przyprawa vegeta lub kucharek

bardzo dobre...

Etapy przygotowania

 Kapustę gotujemy, studzimy i przepuszczamy przez maszynkę razem z mięsem. Doprawiamy do smaku, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i lekko przesmażona na tłuszczu.
Zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy na cienkie placki. Szklanką wyciskamy krążki, nakładamy farsz i sklejamy brzegi.
Pierogi wrzucamy na gotującą się, osoloną wodę, gotujemy aż wypłyną na wierzch.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3032

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
117

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
223