Przepisy kulinarne
Sobota, 23 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44053
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pierogi z mięsem i kapustą

Pierogi z mięsem i kapustą Ewelina_b
Dodane przez:
Czas przygotowania: 90 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • Ciasto na pierogi wg uznania
  • Farsz:
  • kapusta biała 1 główka mała
  • mięso np z rosołu 0,5 kg
  • cebula 1
  • pieprz
  • sól
  • przyprawa vegeta lub kucharek

bardzo dobre...

Etapy przygotowania

 Kapustę gotujemy, studzimy i przepuszczamy przez maszynkę razem z mięsem. Doprawiamy do smaku, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i lekko przesmażona na tłuszczu.
Zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy na cienkie placki. Szklanką wyciskamy krążki, nakładamy farsz i sklejamy brzegi.
Pierogi wrzucamy na gotującą się, osoloną wodę, gotujemy aż wypłyną na wierzch.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
203

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
230

Ilosc dodanych przepisow:
403

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36